040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Woonoppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Frankrijkstraat 45, Eindhoven

€ 320.000,= kosten koper

178 m2

155 m2

515 m3

1935

Verkocht

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Verrassend ruime jaren ’30 woning, gelegen op een centrale locatie net buiten de ring. Een sfeervolle woning die goed is onderhouden en op diverse punten gemoderniseerd. Voorgevel maar liefst 7.50 meter breed. Met extra (werk)kamer op de begane grond en een diepe tuin op zonzijde. De woning beschikt over zonnepanelen.

Ligging
De Frankrijkstraat is een straat met voornamelijk karakteristieke bebouwing en volwassen groen. De woning is zeer centraal gelegen ten opzichte van vele voorzieningen zoals de Woenselse Markt, Strijp S, het stadscentrum, het station en Winkelcentrum Woensel.

Indeling
Begane grond
Een pad met authentieke waaltjes leidt naar de halfronde voordeur. Door de grote frontbreedte kon aan beide zijden van het pad een tuin gerealiseerd worden en heeft de begane grond een (werk)kamer.

Binnen in de woning zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven. Via de vestibule komt u in de centrale hal. Beiden zijn afgewerkt met een originele granito vloer.
De toiletruimte is stijlvol gemoderniseerd met wandcloset en fonteintje. De ruimte onder de trap is benut als kelderkast. Hierin bevindt zich de meterkast met 12 groepen, krachtstroom en aardlekvoorziening.

De (werk)kamer heeft een mooie lichtinval door het grote raam met glas-in-lood in de bovenraampjes. Door de schuifdeur met glas wordt de ruimte optimaal benut.

De woonkamer heeft een sfeervolle parketvloer en is opgedeeld in een zitgedeelte aan de voorzijde bij de erker en de eetkamer aan de tuinzijde. Door de gezellige tuindeuren vormen het terras en de tuin een natuurlijke verlenging van de woonkamer. In de woonkamer zijn een rookkanaal en gasaansluiting reeds aanwezig.
Fraaie kasten aan weerszijde zorgen ervoor dat u een en-suite idee krijgt. De wanden en het plafond zijn gestukadoord en er is een doorkijkje naar de keuken.

De dichte keuken heeft een massief beuken inrichting met terrazzo werkblad en een vloertegel. Inbouwapparatuur: gaskookplaat, grillplaat, afzuigkap, afwasmachine, koelkast, vriezer, 90 cm brede heteluchtoven en aparte magnetron. Er is veel bergruimte in de kastjes en de opstelling is tevens voorzien van een apothekerskast.


Eerste verdieping
De extra ruimte is ook op de verdieping direct zichtbaar met een ruime overloop met daaraan drie volwaardige slaapkamers.
De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de tuinzijde en heeft de originele houten vloerafwerking en twee vaste kasten.
Aan de voorzijde nog twee royale slaapkamers met ook hier de houten vloerafwerking, waarvan de ‘blauwe kamer’ ook nog eens 2 vaste kasten heeft.
In de badkamer is slim gebruik gemaakt van de extra binnenruimte met een ruime inloopdouche met mozaïekvloer en thermostaatkraan, in de wand geïntegreerd wandcloset, dubbele wastafel en ligbad. Vanuit de badkamer is het balkon bereikbaar.


Tweede verdieping
Via een vaste trap bereikt u een zeer ruime tweede verdieping. De open zolder heeft een dakkapel en drie Velux dakvensters. De zolder is geheel geïsoleerd en heeft een natuurlijke houten afwerking met kraaldelen.

Op zolder is een sauna gerealiseerd. Aan de achterzijde zijn twee grote Velux dakvensters geplaatst en één aan de voorzijde, wat zorgt voor daglichttoetreding gedurende de hele dag.
Verder is er een tweede doucheruimte op de zolderetage. Ook bevinden zich hier de aansluitingen voor de wasapparatuur.
De CV ketel (Remeha HR combi, 2009) en omvormer voor de zonne-energie bevinden zich achter een van de twee schuifdeuren.

Tuin
Onderhoudsvriendelijke, fraai aangelegde tuin met volop privacy. Met een zonneterras, sierbestrating, veel vaste planten en een gazon is de tuin een mooi verlengstuk van de binnenruimte.

Verder is er een tuinberging met extra isolatie.
De tuin is aan de achterzijde via een afsluitbare brandgang bereikbaar. Hier staat een overkapping voorzien van elektra en verlichting.


Bijzonderheden
• Door de specifieke situering is het huis veel breder waardoor het
van binnen een totaal andere beleving geeft dan de buurpercelen.
• Nog veel authentieke elementen als erkerraam, glas-in-lood ramen en
paneeldeuren.
• Veel extra stopcontacten en lichtpunten.
• In 1993 zijn de dakpannen vernieuwd, de zolder is geheel geïsoleerd
en afgewerkt. De woning verkeert in een zeer goede staat van
onderhoud.
• Buitenschilderwerk in 2012 uitgevoerd.
• Nagenoeg de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing.
• De slaapkamers en de achterdeur zijn voorzien van horren.
• Zonnepanelen op het dak (32 stuks).
• Een sfeervolle woning met verrassend veel ruimte.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

×