040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Woonoppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Frankrijkstraat 49, Eindhoven

€ 425.000,= kosten koper

Circa 174 m2

Circa 146 m2

Circa 515 m3

Circa 1934

Verkocht

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Verrassend ruime jaren ’30 woning, gelegen op een centrale locatie net buiten de ring. Een sfeervolle gemoderniseerde woning die goed is onderhouden. De voorgevel is maar liefst 7.50 meter breed. Met extra (werk)kamer op de begane grond, 3 slaapkamers op de 1e verdieping, een zeer ruime 2e verdieping en een diepe tuin op zonzijde met berging, achterom en een gezellige overkapping. Veel authentieke elementen zoals granito vloeren, glas in lood, paneeldeuren en origineel deurbeslag.

De Frankrijkstraat is een straat met voornamelijk karakteristieke bebouwing en volwassen groen. De woning is zeer centraal gelegen ten opzichte van vele voorzieningen zoals de Woenselse Markt, Strijp S, het stadscentrum, het station en Winkelcentrum Woensel.

Indeling
Begane grond
Een pad met sierbestrating leidt naar de halfronde voordeur. Door de grote frontbreedte kon aan beide zijden van het pad een tuin gerealiseerd worden en heeft de begane grond een (werk)kamer. De voortuin is zo ingericht dat u hier de containers uit het zicht kunt plaatsen.

Binnen in de woning zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven. Via de vestibule komt u in de centrale hal. Beiden zijn afgewerkt met een originele granito vloer.

De toiletruimte is in de stijl van de woning gemoderniseerd. De ruimte onder de trap is benut als kelderkast. Hierin bevindt zich de meterkast met 5 groepen en aardlekvoorziening.

De (werk)kamer heeft een mooie lichtinval door het grote raam met glas-in-lood in de bovenraampjes. Een ideale ruimte in de nieuwe “thuiswerktijd”.

De woonkamer heeft een sfeervolle laminaatvloer en is opgedeeld in een zitgedeelte aan de voorzijde bij de erker en de eetkamer aan de tuinzijde. De originele glas in lood elementen zijn bij de raampartijen nog aanwezig.
Door de gezellige tuindeuren vormen het terras en de tuin een natuurlijke verlenging van de woonkamer. In de woonkamer is een houtkachel geplaatst.

De dichte keuken heeft een tijdloze inrichting. Er is een Bruynzeel keuken geplaatst model Piet Zwart. In 1938 is het eerste ontwerp van de Piet Zwart keuken van de band gerold. Vandaag de dag is het nog steeds een van de populairste keukens. De originele details zoals het lepelrekje, de glazen ingrediënten bakjes en de open spoelkast zorgen voor dit authentieke gevoel. Zo heb je een mooie jaren 30 vintage keuken in een modern jasje. Ook hier ligt de originele granito vloer. De inbouwapparatuur bestaat uit een Bosch vaarwasser, een Bosch combioven, een koelkast, een gaskookplaat en een afzuigkap. Er is veel bergruimte in de kastjes. Het aanrechtblad en de spoelbak zijn van hardsteen. Via de achterdeur kunt u naar de tuin en de berging.

Eerste verdieping
De extra ruimte is ook op de verdieping direct zichtbaar met een ruime overloop met daaraan drie volwaardige slaapkamers. Aan de voorzijde zijn twee royale slaapkamers met ook hier laminaat vloerafwerking. Een van de kamers heeft ook nog eens een vaste kast.
De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de tuinzijde en heeft een laminaat vloerafwerking en een vaste kast.
De badkamer heeft een douche, wastafel met meubel, een ligbad en een toilet. De wanden zijn deels betegeld. De badkamer is in 2020 vernieuwd. Ook hier is weer met respect voor de 30-er jarenstijl gehandeld. Tevens heeft de badkamer een deur naar het balkon.

Tweede verdieping
Via een vaste trap bereikt u een zeer ruime tweede verdieping. De zolderverdieping heeft een dakkapel aan de voorzijde en een aan de achterkant. Verder is er een Velux dakvenster. De zolder is geheel geďsoleerd. Op de zolderkamer aan de achterzijde is een aanrecht met een rvs blad en koud- en warm water. De voorzijde biedt veel bergruimte. Verder bevinden zich hier de aansluitingen voor de wasapparatuur, netjes weggewerkt in een kast. In een kast daarnaast bevindt zich de CV-ketel (Valliant HR combi ketel uit 2021).

Tuin
Onderhoudsvriendelijke, fraai aangelegde tuin met volop privacy. Met een zonneterras, sierbestrating, veel vaste planten en een gazon is de tuin een mooi verlengstuk van de binnenruimte.
Er is een achterom. Achter in de tuin treft u een gezellige terrasoverkapping met een hout kachel. Verder is er een tuinberging met elektra.

Bijzonderheden
•Deze woning heeft een Energielabel: E
•Door de specifieke situering is het huis veel breder waardoor het van binnen een totaal andere beleving geeft dan de buurpercelen.
•Nog veel authentieke elementen als erkerraam, glas-in-lood ramen en paneeldeuren.
•In 1993 zijn de dakpannen vernieuwd, de zolder is geheel geďsoleerd en afgewerkt. De woning verkeert in een zeer goede staat van onderhoud.
•Nagenoeg de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing, behalve glas in lood ramen.
•Badkamer uit 2020, CV-ketel uit 2021.
•Een sfeervolle woning met verrassend veel ruimte.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

×