040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Houtse Parallelweg 6, Helmond

€ 235.000,= kosten koper

Circa 350 m2

Circa 578 (incl. garage) m3

Circa 1935

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Deze op loopafstand van het centrum gelegen sfeervolle hoekwoning met grote garage en tuin op het zuiden heeft veel te bieden. Het karakteristieke vooroorlogse pand is zeer goed verzorgd en onderhouden. Alle voorzieningen, het station en uitvalswegen zijn binnen handbereik.

Inhoud : woongedeelte ca. 478 m, garage ca. 100 m
Perceeloppervlakte : ca. 350 m
Kadastraal bekend : Gemeente Helmond, sectie H, nummer 1143, groot ca 3,50 are.
Aanvaarding : in overleg

Het pand is aan een doodlopende straat gelegen. Er zijn vrije parkeerplaatsen direct voor de deur beschikbaar en de mogelijkheid bestaat om 2 autos op eigen, afgesloten, terrein te parkeren.

Indeling
Begane grond
De overdekte entree geeft toegang tot hal. De voordeur is uitgevoerd met glas-in-lood, dit zorgt voor extra sfeer in deze hal met lichte tegelvloer, stucwerk wanden met lambrisering, een stucwerk plafond met ornamenten en een vernieuwde meterkast (6 groepen, 2x krachtstroom en 2x aardlek). Een praktische provisiekast is gesitueerd onder de trap naar de verdieping.

De sfeervolle woonkamer-en-suite is verdeeld in een zitkamer aan de achterzijde en eetkamer aan de voorzijde van de woning. Natuurlijk is dit naar wens in te delen.

De erker aan de voorzijde is voorzien van glas-in-lood raampjes. Er ligt een laminaat vloer, de wanden zijn voorzien van stucwerk met lambrisering en ook hier zijn op het stucwerk plafond ornamenten aangebracht. Er is zowel voor als achter een kachel met schouw aanwezig. De woonkamer is voorzien van airconditioning.

Via de woonkamer is de leefkeuken bereikbaar. Er ligt een tegelvloer in lichte kleurstelling en de keuken is in een hoekopstelling geplaatst. De inbouwapparatuur bestaat uit een keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Er is en kunststof werkblad en een spoelbak met mengkraan. Via paneeldeuren is een praktische en royale provisiekast/kelder bereikbaar. De keuken geeft toegang tot de serre in de achtertuin en een tussenportaal. In dit tussenportaal is het toilet aanwezig, de badkamer en ook vanuit hier is de serre te bereiken.

Het gedeeltelijk betegeld toilet is voorzien van een hangcloset en een radiator. Tevens is er een schrobputje aanwezig. Natuurlijke ventilatie door het authentieke kiepraampje.
De nette badkamer is compleet uitgevoerd met een ligbad voorzien van thermostaatkraan en handdouche, een royale douche met cabine met thermostaatkraan en sproeidouche en een hardhouten badmeubel met RVS waskom. De hardhouten koof met inbouwspots maken het geheel compleet. Tevens is er mechanische ventilatie aanwezig.

Serre en multifunctionele ruimte
De ruime zonnige serre biedt vele mogelijkheden. De serre is voorzien van dubbel openslaande tuindeuren naar de achtertuin. Er liggen betontegels. Een loopdeur geeft toegang tot de garage en tevens tot een plantenkas/opslagruimte.
Vanuit de serre is ook de multifunctionele ruimte van circa 45 m met lichtkoepel bereikbaar. Deze ruimte is goed gesoleerd en biedt vele gebruiksmogelijkheden. Er is o.a. een eigen meterkast en deze ruimte heeft een eigen CV-ketel (Ferroli HR Agpo 2009). Tevens zijn er aansluitingen voor de wasapparatuur, een praktische uitstortgootsteen en een schrobputje.

Eerste verdieping
De overloop biedt toegang tot 4 slaapkamers. 2 slaapkamers zijn royaler van afmeting.
De slaapkamers hebben allen een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een sfeervolle erker.

Een slaapkamer aan de achterzijde biedt toegang tot een balkon. Tevens zijn alle kamers voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing en paneeldeuren.

Tweede verdieping
Via een vaste trap is de zolder met dakkapel bereikbaar. Hier bevindt zich de CV-ketel (Nefit Ecomline HR 2011). De mogelijkheid bestaat om hier nog een extra slaapkamer te realiseren.

Tuin
De privacybiedende achtertuin is grotendeels op het zuiden gesitueerd.
Er is een ruim terras, gazon, vaste planten, een kippenhok en een overdekt terras.
Tevens is er een ruime vrijstaande berging.

Bijzonderheden
- Ligging dichtbij het centrum met alle voorzieningen;
- Deze woning heeft 4 slaapkamers en biedt de mogelijkheid voor meer;
- Sfeervolle woning met karakteristieke elementen;
- Deze woning is tegenover het spoor gelegen, dicht bij het NS-station.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook
toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.


--------------------------------------------------------------------------------

×