040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88



Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Woonoppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Hurksestraat 38, Helmond

€ 350.000,= kosten koper

Circa 405 m2

Circa 125 m2

Circa 505 m3

Circa 1936

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Deze bijzondere 2/1-kapwoning met royale garage is modern afgewerkt en heeft ook zeker een aantal karakteristieke elementen behouden!!
Zo is het huis o.a. voorzien van een sfeervolle woonkamer-en-suite, uitgebouwde leefkeuken, 2 badkamers, maar liefst 5 slaapkamers en een zonnige tuin op het zuidoosten.
De locatie nabij het centrum, dichtbij alle voorzieningen, maken het geheel compleet.


Kadastraal bekend: Gemeente Helmond, sectie E, nrs 494 +3161, groot 4 are en 5 centiare.


De groene voortuin is voorzien van een looppad en vaste beplantingen.
De brede oprit biedt ruime parkeergelegenheid.

Indeling
Begane grond
De hal is voorzien van een fraaie originele tegelvloer en biedt via 2 deuren toegang tot de woonkamer en trapopgang naar de verdieping. Tevens bevindt zich hier de in 2007 vernieuwde en uitgebreide meterkast met 8 groepen, 3 aardlekschakelaars en krachtstroom.
Sfeervolle woonkamer-en-suite, met schuifdeuren met glas-in-lood afsluitbaar en afgewerkt met een houten vloer (2018) en kunststof kozijnen. Het plafond is voorzien van authentieke stucwerk plafondlijsten. De voorzijde is voorzien van een erkerraam, wat voor goed licht zorgt. De radiator is netjes weggewerkt achter een houten om timmering.
Middels de en-suite deuren bereikt u het lichte zitgedeelte met moderne houten vloer (2018) en een fraaie schouw. Toegang tot een praktische royale garderobekast. Paneeldeuren met ronde architraven geven de ruimten de sfeer van het vooroorlogse, evenals de glas-in lood elementen. De totale oppervlakte van de woonkamer bedraagt circa 30 m².
De uitgebouwde sfeervolle leefkeuken is aan de achterzijde gesitueerd en voorzien van 2 lichtkoepels en een tegelvloer. De leefkeuken meet maar liefst 20 m². Een grote eettafel kan hier makkelijk een plaats vinden.
De keuken is uitgerust met een Boretti fornuis met grillplaat en 2 ovens, granieten werkblad en een vaatwasser.
Toegang tot een ruime praktische bergkelder via een dichte deur.
De tuindeuren geven toegang tot het terras in de achtertuin. De loopdeur geeft toegang tot een portaal met toegang tot het toilet en badkamer 1.
Het toilet is voorzien van lambrisering, een tegelvloer en wandcloset.
Badkamer 1 is ruim, geheel betegeld en voorzien van een ligbad met douchemogelijkheid, vaste wastafel en design radiator. Er is elektrische ventilatie en een groot draai-/kiepraam met kunststof kozijn, zorgt voor daglicht en natuurlijke ventilatie. Tevens is er nog een inbouwkast.
Aansluitend bevindt zich de berging met tegelvloer, waar de aansluitingen voor wasapparatuur en de CV-ketel (2001) zich bevinden. Verder is hier veel praktische bergruimte aanwezig.

Eerste verdieping
De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers en de tweede badkamer. De overloop en slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer en kunststof kozijnen.
De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een vaste wastafel, wandcloset en douchecabine met deur en thermostaat kraan. Ook hier is elektrische ventilatie aanwezig en natuurlijke ventilatie is mogelijk door het draai-/kiepraam. De trap naar de 2e etage, die hier zichtbaar is, zorgt voor een speels effect.
Slaapkamer 1 (ruim 9 m²) aan de achterzijde is thans in gebruik als ouderslaapkamer en voorzien van een vaste kast en kunststof draai-/kiepraam.
Slaapkamer 2 (circa 9 m²) heeft een mooie erker aan de voorzijde en heeft ook een vaste kast. In 2007 zijn alle wanden en plafonds in de slaapkamers voorzien van nieuw stucwerk.
Slaapkamer 3 (circa 8,5 m²) ligt ook aan de achterzijde, de balkondeur geeft toegang tot het platte dak.

Tweede verdieping
Via een vaste trap is de zolderverdieping bereikbaar met voorzolder en toegang tot 2 slaapkamers. De ruime voorzolder is voorzien van een kunststof Velux dakvenster.
Slaapkamer 4 heeft een dakkapel met kunststof kozijn voorzien van draai-/kiepraam, een slaapvide en een inloopkast. De kamer is afgewerkt met een laminaat vloer en stucwerk wanden en plafond.
Door de slaapvide is er zeer praktisch met de ruimte omgegaan. Het vloeroppervlak is zo optimaal benut.
Slaapkamer 5 heeft eveneens een dakkapel en slaapvide. De slaapvides in deze volwaardige slaapkamers zijn in de nok van het dak gecreëerd zodat er meer ruimte ontstaat in de kamer.


Tuin en garage
De 23 meter diepe achtertuin is gesitueerd op het zuidoosten. Er is een vrijstaand houten tuinhuisje en verder is de tuin ingericht met borders met vaste beplanting, sierbestrating en gazon.

Diverse speeltoestellen maken het geheel compleet.
Er is een vrije achterom aan de voorzijde door middel van een poort. De tuin is ruim voorbereid met elektrakabels.

De supergrote garage/gastenverblijf heeft dubbel openslaande deuren aan de voor- en achterzijde, een houten loopdeur en een vliering. Er zijn diverse voorzieningen getroffen in de garage zodat deze zeer multifunctioneel is geworden. Hij kan prima dienst doen als praktijk- of hobbyruimte. Het zou zelfs als kangoeroewoning gebruikt kunnen worden.

Bijzonderheden
•Deze levensloop bestendige woning is in de afgelopen 12 jaar flink gemoderniseerd en voldoet aan de normen van deze tijd!
•Karakteristieke elementen zijn behouden gebleven.
•Het pand is voorzien van een (na)geïsoleerd dak en grotendeels voorzien kunststof kozijnen met HR++ glas.
•Zowel woning als tuin zijn rolstoelvriendelijk ingericht.
•De dakkapellen zijn geheel gerenoveerd in 2015.
•Zeer sfeervol afgewerkt en ingericht.
•Deze woning heeft een Energielabel: E

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

×