040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Woonoppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Wesselmanlaan 18, Helmond

€ 639.000,= kosten koper

Circa 830 m2

Circa 288 m2

Circa 1235 m3

Circa 1927

Verkocht

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Op toplocatie in gewilde Oranjebuurt gelegen, vooroorlogs en karakteristiek vrijstaand herenhuis met veel authentieke elementen, sfeervolle woonkamer en-suite, woonkeuken, 6 slaapkamers en een diepe tuin. Gelegen nabij natuurpark ‘De Warande’ en diverse sportvoorzieningen zoals tennis, hockey, voetbal en golf. Het centrum van Helmond is op loopafstand.


De Oranjebuurt
De Oranjebuurt in Helmond is een typische jaren 30-wijk op één van de mooiste plekken van Helmond. De 'oude' Oranjebuurt ligt ingeklemd tussen de Wesselmanlaan en de Julianalaan.

Het is een zeer gewilde wijk om te wonen. Het stadscentrum is op loopafstand en zo ook het fraaie stadspark De Warande. Vele voorzieningen bevinden zich in de nabijheid zoals o.a.: winkels, scholen, sportaccommodaties (hockeyclub, golfclub, tennisverenigingen) en het Elkerliek ziekenhuis. Tevens ligt de wijk nabij uitvalswegen, bijvoorbeeld richting Eindhoven.


De villa heeft een riante voortuin.
Dit zorgt voor optimale privacy in de woning. De oprit is dermate lang dat er wel 5 auto’s geparkeerd kunnen worden.


Indeling
Begane grond
Entree, vestibule met meterkast (ca. 18 groepen en krachtstroom). De mooie hal heeft een authentieke uitstraling met een originele marmeren vloer en deuren met glas in lood. Vanuit deze ruime, representatieve hal kunt u naar de voorkamer, de woonkamer, de keuken, de kelder en het toilet. Via een bordestrap kunt u naar de verdiepingen.

De woonkamer is prettig en ruim van opzet. Door de en-suite deuren is de kamer op te delen in een voor- en een achterkamer.
De schuifdeuren hebben glas-in-lood ramen. In de voorkamer is een houtgestookte open haard. Aan de voorzijde is een erker, hier is isolatieglas toegepast.
De vloeren zijn in het verleden vervangen door betonvloeren. De achterkamer heeft dubbele tuindeuren naar de tuinkamer.
Een leuk detail is het doorgeefluik met tapinstallatie.

Vanuit de tuinkamer heeft u een mooi zicht op de achtertuin. De vloer is betegeld en dubbele tuindeuren geven toegang tot het terras. Tegen de zijwand zijn vaste kasten gemaakt. Er zijn elektrische rolluiken.

De keuken is aan de achterzijde gesitueerd. De inrichting bestaat uit een American Kitchen, een metalen keuken met een rvs aanrechtblad. Het warme water wordt geregeld door middel van een geiser. De vloer is betegeld en verder is er een ingebouwde servieskast.

Aan de voorzijde van de woning is nog een extra kamer. Vanuit deze ruimte heeft u een mooi uitzicht op de voortuin.
De toiletruimte heeft een voorportaal met een wastafel.
In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor de wasapparatuur en er is een uitstortgootsteen. In deze ruimte is een tweede toilet. Er is een deur naar de oprit.


Kelder
Er is een fijne voorraad-/wijn kelder op stahoogte. De kelder is in 2 segmenten verdeeld.

In het 2e deel is de verwarmingsketel geplaatst. (Remeha, bouwjaar ca. 2000).


Eerste verdieping
Via de fraaie trappartij met bordessen komt u op de verdieping. Een grote raampartij met glas-in-lood ramen zorgt voor een mooie, sfeervolle lichtinval. De overloop verschaft toegang tot vier slaapvertrekken, de badkamer en de tweede verdieping.

Slaapkamer 1, aan de achterzijde gelegen, is een heel ruime kamer van bijna 23 m². Er is enkel glas toegepast en er zijn rolluiken. De slaapkamer heeft een vaste wastafel.

Slaapkamer 2, aan de voorzijde gelegen is ongeveer even groot. Er zijn 2 vaste wastafels en een ruime inloopkast. Deze kamer heeft een balkondeur naar het platte dak van de zijuitbouw.

Slaapkamer 3 is iets kleiner maar ook goed van afmeting. Ook hier is een vaste wastafel aanwezig. De vierde slaapkamer ligt aan de achterzijde. Deze kamer heeft een deur naar het dakterras. Met circa 15 m² is deze kamer prima qua formaat.

De badkamer beschikt over een ligbad, een toilet, een bidet en een douche. De wanden zijn betegeld.

Tweede verdieping
Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap met een bordes. De overloop geeft toegang tot twee slaapkamers en twee grote bergruimtes. De slaapkamers hebben een dakkapel. De kamer aan de voorzijde heeft een vaste wastafel en een inbouwkast. De zolderbergingen zijn ook heel ruim. Het is mogelijk om hier twee extra slaapkamers te realiseren. Het dak is niet geïsoleerd.

Tuin
De achtertuin heeft een terras, een gazon, een vijver, borders met vaste planten en veel groenblijvende begroeiing. De tuin biedt volop privacy. Door de jaren heen zijn de bomen en struiken aan de achterzijde dusdanig gegroeid dat de tuin nog 6 meter dieper is dan het oog doet vermoeden.

Via een poort kunt u naar de oprit. In de achtertuin staat de garage. De garage is bijna 12 meter diep. Het platte dak is met bitumen gedekt en er is elektra aanwezig.

Bijzonderheden
•Deze woning heeft een (voorlopig) Energielabel: G
•Zeer gewilde locatie in de Oranjebuurt in het centrum van Helmond.
•Nabij alle voorzieningen.
•Ruim huis met veel mogelijkheden.
•U dient rekening te houden met moderniseringswerkzaamheden.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

×