040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Woonoppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Dorpsstraat 75a, Lieshout

€ 739.000,= kosten koper

Circa 705/155 m2

Circa 235 m2

Circa 1000 m3

Circa 1864/2010

Verkocht

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Wonen in een oude monumentale fabriek!
Geweldige leefruimte, zeeën van licht, onderscheidend wonen. Loftwonen in de oude meubelfabriek van de familie Merkelbach.
Deze multifunctionele ruimte kan dienst doen als woning maar kan ook gebruikt worden als kantoor/praktijk of combinatie wonen en werken.

Het woon-/werkoppervlak ca. 235 m², garage ca. 42 m²
Inhoud ca. 1000 m³ , garage ca. 190 m³
Perceel: Lieshout I 2186 groot 705 m² / Lieshout I 2188 groot 155 m² ( 1/3 onverdeeld aandeel )
Bouwjaar ca 1864, volledige renovatie 2010

De oude fabriek is door de familie Merkelbach in 1864 opgericht in het centrum van Lieshout. De oudste onderdelen van de fabriek dateren uit 1864. De productiehal met de sheddaken is rond 1890 gebouwd. De productiehal is opgetrokken uit machinale baksteen. Dit deel heeft drie sheddaken en vervolgens een zadeldak, belegd met tuile-du-Nordpannen, met de nok haaks op de straat. De daklijst is voorzien van een muizetand- en een tandlijst.

Het pand is in 2010 volledig herbouwd in de stijl en met de materialen en de sfeer van weleer. De voorgevel is in takt gebleven. Verder is er het comfort van nu aan toegevoegd.
Er wordt verwarmt door middel van een warmtepomp, er is gebruik gemaakt van warmte en koude opslag zodat u in de zomer ook kunt koelen (Alpha Innotec). Verder is er een balansventilatie met warmteterugwinning toegepast.

Indeling
Het voorterrein is voorzien van straatwerk met authentieke gebakken klinkers. Aangelegde voortuin. Er is een dubbel ijzeren poort naar de entree van dit unieke object.

Via een deur met veel glas komt u in de ontvangsthal. Vanuit hier is toegang tot de toiletgroep.
Dubbele hardglazen deuren naar de grote ruimte.

De grote loft beschikt over een sheddak, dat garant staat voor een geweldige lichtinval.
Een sheddak of zaagtanddak is een dakvorm die vooral bij uitgestrekte fabriekshallen werd toegepast. Bouwkundig gezien betreft het een reeks evenwijdige zadeldaken met ongelijke schilden. De nokken zijn oost-westgericht. De schilden zijn voorzien van vele ramen.
De laatste tijd is er opnieuw belangstelling voor het sheddak, zowel vanuit ecologische redenen (al dan niet in combinatie met zonnepanelen) alsook vanwege het mentale aspect van daglicht op de mens.
De vernieuwde vloer is geïsoleerd en afgewerkt met hardsteen waaronder vloerverwarming. Deze wordt aangestuurd door een warmtepomp.
De ruimte is vrij in te delen. Er is een gashaard voor de sfeer.

De keuken is nog niet geplaatst, dit kan naar eigen inzicht ingevuld worden.
Er zijn 2 slaapkamers, met centraal daartussen een badkamer. Alle aansluitingen zijn voorzien. Tevens is hier een toilet.
Fraaie details in metselwerk en in de eiken kapconstructie.

Tuin
De tuin biedt alle privacy en is ruim van opzet. Aan het pand grenst een terras. De tuin is aangelegd. Er zijn leibomen, een gazon en vaste planten en struiken. De tuin is ommuurd en de tuinmuren zijn afgewerkt met zink. Er is een terrasoverkapping achter in de tuin. Deze fraaie overkapping is vervaardigd van massief eiken.

Garage
Achter in de tuin staat een dubbele garage met een bergzolder. Deze garages zijn nieuw gebouwd, in spouw en volledig geïsoleerd. Verder zijn er 2 extra eigen parkeerplaatsen aan de achterzijde van het perceel. De garage is onverwarmd maar is al voorbereid met een aansluiting op de warmtepomp.

Het betreft een bijzonder pand. Deze brochure geeft u een indruk. Om een goede indruk te krijgen zijn serieus geïnteresseerde kandidaten welkom om het pand te bezichtigen.

Bijzonderheden
•Perfect gerestaureerd, authentiek en met het comfort van nu.
•Zeer uniek object.
•Monument.
•Wonen in een oude fabriek.
•Multifunctioneel te gebruiken.
•Centraal stofzuigsysteem, balansventilatie, warmtepomp en uitgebreide elektrische installatie.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

×